Blomsterkrans muse Patricia

Blomsterkrans muse – Patricia from @studio_

 

Hoe belangrijk zijn bloemen voor jou?

Bloemen zijn heel belangrijk voor me. Je vindt in elke ruimte van ons huis (droog)bloemen. Ze geven een mooie, gezellige en zachte sfeer in huis. Ik ben altijd wel bezig met een "project" thuis waarbij bloemen een grote rol spelen. Zoals een krans vullen, een slinger, schilderijtje of kaarten maken, een cake versieren of bloemen drogen. En nu ik sinds kort een tuin heb kan ik niet wachten deze te vullen met een heleboel bloemen. Ik fantaseer echt van een sprookjesachtige tuin met een zee aan veldbloemen en eetbare bloemen. 

 

Waar haal jij je bloemen? Is dat altijd een vast moment, bijvoorbeeld elke week op de markt?

Voorheen woonde ik aan de Noordermarkt in de Jordaan. Daar haalde ik elke zaterdag op de biologische markt mijn bloemen. Het is één van mijn favoriete plekken waar ik nu nog steeds heel graag kom. Nu ik uit de stad ben verhuisd ontdek ik in de buurt ook steeds meer fijne plekjes, zoals een bio boerderij met pluktuin hier verderop. Heerlijk vind ik het om daar met mijn dochtertje (nu 18 maanden) heen te gaan en bloemetjes te plukken. Of we gaan het bos in waar we altijd de mooiste schatten vinden. De connectie met de natuur en het samenzijn daar is voor mij en mijn gezin heel belangrijk. Het zorgt voor ontspanning en inspiratie. 

 

Wat is jouw favoriete bloem?

Ik kan niet kiezen! Welke bloem mijn favoriet is verandert vaak en kan heel afhankelijk zijn van hoe ik me voel, wat voor seizoen het is en wat op dat moment mooi past in ons interieur. Ik hou enorm van wilde bloemen. Zoals wilde margrieten, korenbloemen, boterbloemen en klaprozen. En Cosmea is een favoriet. 

Voor mijn kransen vind ik gipskruid en eucalyptus altijd zo mooi als basis. En daarbij vul ik het aan met droogbloemen, zoals Helichrysum (strobloem), mimosa, papavers en tarwe.  

 

Hoe gebruik je kransen in je interieur?

Ik geniet heel erg van kransen in huis en de natuurlijke uitstraling daarvan. Ik vind het heerlijk om de kransen eens in de zoveel tijd een ander plekje in huis te geven en opnieuw te vullen. Dat zorgt ervoor dat de creativiteit gaat stromen en geeft weer nieuwe energie. 

Ik laat me daarbij inspireren door de seizoenen. De herfst is absoluut mijn favoriete seizoen met haar mooie, warme kleuren. In die periode vul ik de krans met rode, oranje en gele bloemen en bladeren en hang ik deze met vier linten aan het plafond. Ik maak dan kleine bijenwaskaarsjes die ik in oude kerstboomkaarshouders (knijpertjes) in de krans vastmaak. Als we de kaarsjes 's avonds aansteken geeft dat zo'n fijne sfeer. 

Tijdens de adventsperiode doe ik dit ook graag. De krans is dan met wintergroenen gevuld en we branden wekelijks een kaarsje. 

 

Soms hebben mensen levendige herinnering van een moeder die vroeger bloemen droogde, of misschien heb je nog iets anders leuks waardoor jij zo van bloemen bent gaan houden?

Ik weet nog zo goed dat ik het als klein meisje heerlijk vond om kransjes van madeliefjes te maken, in het grasveld voor ons huis. Dus daar is mijn liefde voor kransjes al begonnen! Ook ging ik graag met mijn oma bloemetjes plukken, die we vervolgens in oude boeken stopten, zodat we na een paar weken allerlei mooie droogbloemetjes hadden om in te lijsten (iets wat ik nog steeds graag doe).

 

Patricia

 

Patricia